Pakopelin SM 2021 Säännöt

Nämä säännöt ovat voimassa vuonna 2021 järjestettävässä Pakopelaamisen SM-kisassa. Kaikki kisaan osallistuvat henkilöt sitoutuvat toimimaan tässä dokumentissa esitettyjen sääntöjen mukaan.

Kisan järjestäjä

Pakopelin SM-kisan järjestää Cryptic Cargo Ltd Oy yhdessä muiden suomalaisten pakohuoneiden kanssa.

Osallistujat

Kisa on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille 1-3 henkilön ryhmissä. Jokainen henkilö saa osallistua kisaan ainoastaan yhdessä ryhmässä. Kisasuoritus on ryhmän yhteinen. Tiimin jäsenet voivat osallistua karsintaan etäyhteyksin eri sijainneista, tiimi lähettää kisassa yhden suorituksen. Tehtävien ratkaisuun saa osallistua ainoastaan tiimin jäsenet, 1-3kpl. Finaaliin valittujen ryhmien tulee koostua 1-3:sta täysi-ikäisestä henkilöstä.

Kisaan eivät saa osallistua kisan suunnitteluun osallistuneiden yritysten yrittäjät tai työntekijät, mukaan lukien heidän perheenjäsenensä.

Kisatehtävät saadakseen, tulee osallistujan lähettää ilmoittautuminen pakopelin SM -kisasivustolta.

Kisatehtävät ovat myös kivaa kesätekemistä. Tehtäviä saa ratkoa myös 18 vuotta nuorempien kesken, tai suuremmalla ryhmällä ilman osallistumista itse kisakarsintaan. Kisatehtävät ovat avoinna koko kesän 2021, 20.7. alkaen.

Kisan kulku

Pakopelin SM karsinta järjestetään 20.7. alkaen klo 17, jolloin kisatehtävät ja ohjeet lähetetään kaikille ilmoittautuneille. Viisi kisatehtävät ensimmäisenä oikein ratkaissutta tiimiä kutsutaan finaaliin Helsinkiin 14.8.2021. Kisatehtäviä kannattaa siis lähteä ratkaisemaan heti klo 17. Kisan finaalissa ratkaistaan Cryptic Cargon pakopeli The Countdown, joka määrittää kisaajille pisteet pelissä suoriutumisen pohjalta. Finaalissa korkeimmat sovelluspisteet saanut tiimi voittaa.

Palkinto

Kisan voittajat kruunataan Pakopelin suomenmestareiksi, ja he saavat palkinnon, joka määritellään myöhemmin. Cryptic Cargo Ltd Oy vastaa mahdollisen palkinnon/palkintojen arpajaisveroista, mikäli niitä tarvitsee maksaa.

Osallistujan velvollisuudet

Osallistujat sitoutuvat noudattamaan tämän dokumentin sääntöjä.

Kisan järjestäjä ei vastaa kisaan osallistumisen suoraan tai välillisesti aiheuttamista vahingoista tai mielipahasta. Jokainen osallistuja osallistuu kisaan omalla vastuullaan.

Osallistujat vastaavat kisaan osallistumiseen liittyvistä kuluista, jos muuta ei ole mainittu. Tähän kuuluvat mm. tarvittavat välineet karsintaan osallistumiseen (tietoliikenneyhteys, älylaite tai tietokone), matkaliput finaaliin, ruoat ja mahdollinen majoitus. Itse pelaaminen on maksutonta.

Kaikki osallistujat sitoutuvat siihen, että mikäli ryhmä valitaan finaaliin, kaikki ryhmän jäsenet sitoutuvat olemaan kuvattavana, videoitavana ja haastateltavana käyttäen vähintään omaa etunimeään. Cryptic Cargo omistaa kuvaamansa materiaalin, ja vapaasti käyttää sitä.

Kisaan osallistujat sitoutuvat toimimaan ilman vilppiä. Finalistit eivät saa käyttää kisassa muita kuin erikseen sallittuja apuvälineitä. Tehtävät tulee ratkaista ilman fyysistä voimaa.


Tapahtuman siirto tai peruutus

Yritämme kaikin voimin varmistaa, että pystymme järjestämään finaalin ja karsinnat niille varattuina aikoina. Pidätämme kuitenkin oikeuden muutoksiin, mikäli ne ovat tarpeellisia tartuntatautitilanteen tai muiden kisan järjestämistä vaikeuttavien olosuhteiden takia. Cryptic Cargo ilmoittaa muutoksista mahdollisimman pian niiden ilmetessä.

Sääntöjen rikkominen

Mikäli kisan järjestäjien tietoon tulee, että finaaliin päässyt joukkue on rikkonut kisan sääntöjä, kisan järjestäjällä on oikeus ilman selityksiä diskata tiimi, ja ottaa mukaan seuraavaksi parhaiten karsinnassa suoriutunut tiimi heidän tilalleen. Myös, jos finaalijoukkue ilmoittaa, ettei suostu noudattamaan näitä sääntöjä, siirretään kyseinen kisatiimi pois finaalista ja heidän tilalleen otetaan seuraavaksi parhaan kisasuorituksen tehnyt tiimi.

Sääntömuutokset

Cryptic Cargo pidättää oikeuden tarpeen mukaan muokata näitä sääntöjä ja lisätä uusia sääntöjä tähän dokumenttiin.

Pakopelaamisen SM

Tykkää meistä Facebookissa!

Facebook icon

© 2021 Cryptic Cargo Ltd Oy

Intuit Mailchimp logo